Fietsen

Reestdalrondje

Op de grens tussen Overijssel en Drenthe slingert de Reest door het landschap. Het dal waar de Reest door stroomt wordt het Reestdal genoemd. Een eeuwenoud en kleinschalig cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen. Waar in Nederland vind je nog zo’n ongeschonden beekdal? Het spannende gevoel om elk moment wilde dieren te kunnen spotten mag je niet missen! Breng een bezoek aan het Reestdal en ervaar dit unieke gebied.
De Reestdalroute loopt via de kerkweg die op 200 meter van de vakantiewoning ligt. Kijk ook eens bij de Lokkerij, het ooievaars opvangcentrum vlak bij de Wijk.
https://www.drenthe.nl/fietsen-wandelen/routes/1877601081/reestdalroute

Echtense fiets route.
Bij deze route langs bos en hei, door esdorpjes en dwars door het stadscentrum van Hoogeveen start je in het middeleeuwse dorpje Echten met zijn prachtige havezathen. Je fietst vervolgens noordwaarts door boswachterij Ruinen. De route vervolgt richting Fluitenberg. Dit gehuchtje is de vindplaats van de kano van Pesse – de oudste boot ter wereld. Naar schatting is de kano zo’n 8000 jaar voor Christus gemaakt. Dan volgt een omschakeling naar de stadse drukte. Volop gelegenheid voor een korte stop of lunchpauze. Via de esakkers en veenkoloniën in Zuidwolde fiets je weer terug naar Echten. Knooppunten 62 ligt 500 meter van de vakantiewoning

https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/echtener-fietsroute

Scroll naar boven