Dagje uit

Hieronder in willekeurige volgorde enkele tips uit de omgeving. Voor een compleet overzicht wat in de directe omgeving te vinden is kun je kijken op de website van de regionaal Toeristisch Informatiepunt.
https://www.touristinfohetreestdal.nl/

Wildlands
Wildlands, voluit Wildlands Adventure Zoo Emmen, is een dierenpark in Emmen. Het park heeft een oppervlakte van 24 hectare en is opgedeeld in vier gebieden. In Jungola staat de jungle centraal, in Serenga savanne en woestijn en in Nortica de poolgebieden. In deze themagebieden bevinden zich kenmerkende diersoorten voor de regio die wordt verbeeld maar ook bij het thema passende beplanting, gebouwen, horeca, winkels, entertainment en attracties. Het vierde themagebied is de overdekte speeltuin Animazia, waarin zich ook enkele dierverblijven bevinden.
https://www.wildlands.nl/

Gevangenis Museum te Veenhuizen
In het Gevangenismuseum – dat gevestigd is in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie! – leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop je precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond. Of kijk in de doodskist van een gevangene… brrr!
https://www.gevangenismuseum.nl/

De Weerribben.
In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn.

Eén groot, groen doolhof lijkt de Weerribben. Je kunt er eindeloos dwalen, maar verdwalen lukt niemand. Want alle vaarten en vaartjes komen uiteindelijk altijd weer uit op de Kalenbergergracht.
https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/weerribben.

Hunebed museum Te Borger
Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum.
https://www.hunebedcentrum.eu/

Museum de Wemme te Zuidwolde
Dit streekmuseum ligt op 400 meter van de vakantiewoning. Het bijzondere is dat het museum een grote collectie handkarren bezit. Naast de handkarren die een permanente tentoonstelling vormen is er ook een tentoonstelling die jaarlijks wisselt.
https://www.dewemme.nl/

De Drentse Koe te Ruinerwold
De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Bij ons kunnen kinderen heerlijk buiten spelen met nog een heus “boerengevoel” op onze kinderboederij. Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote Speeltuin of een potje waarachtig Boerenbiljarten.
https://drentsekoe.nl/

Blikjesmuseum in Koekange.
In het museum is een ruime collectie van ongeveer 2000 blikken te zien, zowel uit de begintijd van de productie van blikken als uit de tegenwoordige tijd. Het grootste gedeelte van de verzameling bestaat uit Hollandse merkblikken. Hierbij kan gedacht worden aan Douwe Egberts, Pette en Verkade. De blikken vertellen de geschiedenis van de industrialisatie, ze laten de ontwikkelingen in de reclame en de modernisering in het huishouden zien. Ontdek de producten die vroeger dagelijks gebruikt werden en herken het blikje waar oma altijd de koekjes in bewaarde.

De eigenaresse van de verzameling vertelt onder het genot van een kopje koffie graag over haar bijzondere verzameling.
https://www.welgelegen.com/blikmuseum/


Scroll naar boven